مرکز مشاوره دانشجویی

عناوین و خدمات مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه ارومیه

مقدمه

مواجهه بامسائل مختلف زندگی اعم از فردی ، خانوادگی ، اجتماعی ، تحصیلی ، شغلی ، حقوقی و ... اغلب چالش برانگیز و همراه با احساس نارضایتی و اضطراب و سردرگمی و درماندگی است. همه به تجربه دریافته ایم که به تنهایی قادر به اداره همه مسائل مختلف زندگی نیستیم. گاهی ممکن است به منظور حل مشکلات از راهنمایی خانواده، دوستان و اطرافیان بهره­مند شویم؛  لیکن کمک تخصصی، حل بهتر و سریع تر مشکل رابا خطای کمتر میسر می سازد.

ورود به دانشگاه و شروع زندگی دانشجویی ، به دلیل تغییرات عمده ای که در عرصه های مختلف زندگی برای فرد به وجود می آورد، استرس زا است و گاهی به دلیل عدم دسترسی به منابع حمایتی مطمئن، موجب ایجاد بحران­هایی برای دانشجو می­شود .

مرکز مشاوره دانشگاه با توجه به ضروریات فوق و به منظور کمک به دانشجویان تاسیس گردیده و خدمات متعددی را در زمینه های مختلف ارائه می کند ، اهم خدمات را می توان در دو بعد ارائه خدمات درمانی (مشاوره ،روان درمانی ، مدد کاری )و پیشگیری خلاصه نمود که در ادامه تشریح می شود.

• وظایف و فعالیت ها :
  • ارائه خدمات مشاوره و روان درمانی :
  • تیم تخصصی مرکز مشاوره دانشگاه شامل:
  • روان پزشک ،
  • روانشناس بالینی
  • مشاوره خانواده و ازدواج ،
  • مشاوره تحصیلی ،
  • مددکار ،
  • مشاوره مذهبی

متخصصان به شیوه های گوناگونی خدمات درمانی ارائه می کنند که مهم ترین آنها مشاوره حضوری است.

این خدمات در تمامی روزها ی هفته در مرکز مشاوره و شعبات آن در سطح خوابگاه ها و پردیس ها ارائه می شود.

• واحد بهداشت روان و پیشگیری :

از آنجاییکه  بهداشت روان پایه و اساس رشد انسان است، توجه به آن یکی از ملزومات زندگی موفق است، فراز و نشیب های بسیاری در زندگی وجود دارد که لازم است درباره آنها بحث و گفتگو شود به همین منظور این واحد با هدف پیشگیری از آسیب های روانی – اجتماعی  در زمینه های مختلف اعم از انتشار بسته­های آموزشی مکتوب،  ماهنامه پیام مشاور، کتابچه، بروشور،  لوح فشرده ، برگزاری دوره های و کارگاه­های آموزشی با عناوین مختلفی نظیر :

• آموزش های پیش از ازدواج ،
  • ژنتیک و تاثیر آن بر ازدواج و فرزند پروری،
  • مهارت های زندگی،
  • اصول مطالعه و برنامه ریزی،
  • تحلیل رفتار متقابل،
  • پیشگیری از اعتیاد و مواد روان گردان و فضای مجازی،
  • پیشگیری از HIV / AIDS ،

زندگی  خوابگاهی ( خوابگاهیان  به ویژه دانشجویان جدیدالورود) و ... در سطوح مختلف ویژه اساتید راهنما ، کارکنان و کارشناسان دانشگاه ، کارشناسان مراکز مشاوره و دانشجویان به ویژه دانشجویان جدیدالورود  می نماید.

• افتتاح شعبات و دفاتر محل ارائه خدمات
  • مرکز مشاوره دانشگاه (شعبه مرکزی )

شعبه مرکزی واقع در پردیس نازلو مرکز مشاوره دانشجویی طبقه فوقانی استخر دانشگاه – روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9الی 14 به دانشجویان خدمات مشاوره رایگان و بهداشت روان، همچنین ارائه خدمات مورد نیاز در خوابگاه.

• نمایشگاه :

حضور فعال در نمایشگاه های دانشگاه جهت معرفی بیشتر و آشنایی بهتر دانشجویان با مفهوم مشاوره و البته تشویق بیشتر جهت بهره­مندی از امکانات مرکز.

• جلسات :

برپایی جلسات مکرر و پیگیرانه با مسئولین فرهنگی تمامی دانشکده­ ها و رابطین فرهنگی جهت برپایی و برگزاری کارگاه های مکرر و انتشار بروشور ، پوستر و ایجاد ارتباطی متقابل بین مرکز مشاوره و مسئولین دانشگاه .

• ارائه پرسشنامه :

ارائه پرسشنامه طرح سلامت روان ویژه دانشجویان جدیدالورود و تحویل آن به مرکز مشاوره.

• طرح های اجرایی :

برگزاری طرح های اجرایی ارتقا تحصیلی ویژه دانشجویان مشروطی.

• کانون همیاران سلامت :

افتتاح و آغاز عضو گیری کانون همیاران سلامت از آغاز سال تحصیلی 95 -96 و تعیین دبیر کانون و برگزاری نشست ها و کارگاه ها جهت تربیت کادر متخصص و آشنایی بیشتر با محوریت کانون (پیشگیری بهتر از درمان است )، شرکت در همایش کشوری جهت اموزش همیاران و آگاهی از به­روزترین اخبار و اطلاعات مربوطه.

آدرس تماس با مرکز مشاوره دانشجویی

شعبه مرکزی واقع در پردیس نازلو مرکز مشاوره دانشجویی طبقه فوقانی استخر دانشگاه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9الی 14 به دانشجویان خدمات مشاوره رایگان و بهداشت روان، همچنین ارائه خدمات مورد نیاز در خوابگاه.

• شماره تماس مرکز: 32759346- 044
  • کانال تلگرام: @ urmiacc